Najnovije

PESKOV OGOLIO ZAPAD: Namerno podstiču eskalaciju sukoba, jer su svesni potpunog kolapsa Ukrajine

Zapadne zemlje namerno podstiču eskalaciju sukoba, jer shvataju rizik od potpunog kolapsa Ukrajine tokom ruske Specijalne vojne operacije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Peskov: I Makron, i Kameron!

Peskov: I Makron, i Kameron!

Peskov je rekao novinaru Sveruske državne televizijske i radiodifuzne kompanije (VGTRK) Pavelu Zarubinu da su provokativne izjave zapadnih političara "namerna eskalacija tenzija", prenosi TASS.

"Evropljani su švorc i vide da se situacija ubrzano menja u pravcu kolapsa za Ukrajince. Zato oni preuveličaju ovu situaciju. Naravno, to je praćeno provokacijama od strane Evropljana", rekao je Peskov i poručio da je "ovo ključni trenutak".

On je podsetio na dvosmislene izjave koje su zapadni političari davali poslednjih meseci. Peskov je ukazao da francuski predsednik Emanuel Makron sve češće daje izjave o potencijalnom razmeštanju zapadnih trupa u Ukrajini.

"Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron izjavio je da se zvanični London ne protivi ukrajinskim udarima na rusku teritoriju britanskim oružjem", podsetio je Peskov.

Dodao je da je Rusija više puta isticala da je direktna umešanost zapadnih zemalja u sukob u Ukrajini opasna zbog nekontrolisane eskalacije sukoba.

Kao odgovor na agresivne poteze Zapada, zvanična Moskva ''počinje raketne manevre za uvežbavanje moguće upotrebe nestrateškog nuklearnog oružja'', navodi TASS.

Pročitajte OVDE šta Đilas kaže o Srpskoj naprednoj stranci

Izvor: TASS / RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA