Najnovije

MALA SLATKA SMRTONOSNA "AKACIJA": "Hrabri" uništili uporište OSU i skladište municije kod Avdejevke (VIDEO)

Vojnici posade samohodne artiljerijske haubice 2S3 „Akacija“ kalibra 152 mm iz grupe trupa „Centar“ razorili su uporište Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Avdejevke u zoni specijalne vojne operacije (SVO), saopštilo je rusko ministarstvo odbrane RF.
Hrabri

Hrabri

Tokom borbenog dežurstva, posada bespilotne letelice otkrila je neprijateljsko uporište čije su koordinate prenete artiljeriji radi daljeg dejstvovanja i uništavanja. Dobivši sve početne podatke za gađanje, artiljerci su brzo uperili top u metu i, ispalivši seriju hitaca sa zatvorenog vatrenog položaja, uništili neprijateljsko utvrđeno uporište, stoji u saopštenju ruske armije. 

Zajedno sa utvrđenjima i ljudstvom, uništeno je i skladište municije, koje je eksplodiralo od preciznog pogotka artiljerijske granate. Grupa koja je izvršila ove zadatke je poznata i pod nazivom “Hrabri”, odnosno, po ruski – “Otvažni”.

Trajektoriju udara je ispravio operater izviđačke bespilotne letelice, koji je snimio i potvrdio potpuno uništenje uporišta i ljudstva Oružanih snaga Ukrajine.

Koordiniranim i efikasnim dejstvima artiljeraca sprečava se prebacivanje protivničkih rezervi i podržavaju ofanzivna dejstva motorizovanih jedinica grupe snaga Centar, navodi se u saopštenju MO RF.

Pogledajte objavljeni video materijal:

Pročitajte OVDE o napretku ruske armije u Harkovskoj oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA