Најновије

Од ове године Србија и Република Српска обележавају 5. август као Дан сећања на страдале и прогнане Србе

БEOГРAД - Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да су Влада Србиjе и Влада Републике Српске донеле одлуку да заjеднички обележаваjу 5. август као Дан сећања на страдале и прогнане Србе.
Aлександар Вучић и Милорад Додик (Фото: ЈуТјуб)

Aлександар Вучић и Милорад Додик (Фото: ЈуТјуб)

Вучић jе на конференциjи за новинаре после заjедничке седнице две владе рекао да ће се таj дан обележавати заjеднички, као што ће, између осталог, бити обележен и Видовдан. Oн jе такође указао да две владе, као и Србиjа и РС, имаjу добру, успешну сарадњу и сматра да ће она бити и jош боља. Следећу заjедничку седница наjавио jе за октобар, након што почну "стварни радови" на мосту Братунац - Љубовиjа. "Разуме се да Србиjа поштуjе интегритет БиХ али и зна се какав однос Србиjа има према РС и спремна jе да уколико РС буде имала било каквих проблема, помогне. Србиjа ће бити место на коjе ће РС моћи да се ослони и увек ће бити спремна да пружи финансиjску помоћ", поручио jе српски премиjер .
Прочитајте још:НИЈЕ ЊУЗ НЕТ: 64 одсто грађана Србиjе жели да Вучић оде у СребреницуОвако Шешељ прича са службеницом Хашког суда: Да ли сте им јавили тамо да се одлично осећам? (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА