Најновије

ИЗВОР ЗДРАВЉА: Кокосова вода осваја свет!

Кокосова вода полако осваја свет. Овај напитак има позитиван утицај на целокупно људско здравље. Ево и како.
Кокос на сламку (Фото: Pixabay)

Кокос на сламку (Фото: Pixabay)

Кокосова вода садржи мало калорија и холестерола и садржи 4 пута више калијума него банане. Овај напитак многи називају и прави спортским пићем и препоручуује се свима који се активно баве спортом. Али не само то. Кокосова вода помаже и рад бубрега као и губитак килограма. Њени позитивни ефекти свету су постали познати захваљујући музичкој звезди Ријани која је открила да бистру течност из младог кокоса пије за детоксикацију организма, као и да би се заштитила од дијабетеса. Ево неких њених предности: Јача имуни систем Кокосова вода чини имуни систем јачим и помаже у процесу чишц́ења организма од разних бактерија. Дијетално Пошто готово не садржи масти, ову воду можете да конзумирате без ограничења. Добра ствар је и то што ублажава глад, па може бити од велике помоћи ако желите да изгубите колиграме. Хидратација Када је у питању хидратација, кокосова вода је боља него било који други спортски напитак који се може купити у продавницама. Разлог је то што је ова вода јако богата минералима, због чега лако може да их надомести њихов недостатак до ког долази приликом дехидратације. Одличан за бубреге Овај напитак садржи велики број влакана, због чега позитивно утиче на пробаву. Такође, чисти уринарни тракт и бешику.
Прочитајте још:Овај ружичасти напитак ће вам помоћи да избаците масноће из телаСЕКСИ: Гоца Тржан – гола на плажи без бикинија! (ФОТО)
Снижава крвни притисак Пошто је диспропорционалан ниво електорлита најчешћи узрок повишеног крвног притиска, кокосова вода може да вам помогне у решавању овог честог проблема. Она садржи довољну количину електролита да нормализује крвни притисак. Богата нутријентима Кокосова вода садржи пет веома битних нутријената, а то су: калцијум, магнезијум, фосфор, калцијум и натријум који битно утичу на рад целог организма. Кокосову воду можете да пронађете у боље снабдевеним маркетима и у продавницама здраве хране. Извор: Блиц Жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА