Najnovije

IZVOR ZDRAVLJA: Kokosova voda osvaja svet!

Kokosova voda polako osvaja svet. Ovaj napitak ima pozitivan uticaj na celokupno ljudsko zdravlje. Evo i kako.
Kokos na slamku (Foto: Pixabay)

Kokos na slamku (Foto: Pixabay)

Kokosova voda sadrži malo kalorija i holesterola i sadrži 4 puta više kalijuma nego banane. Ovaj napitak mnogi nazivaju i pravi sportskim pićem i preporučuuje se svima koji se aktivno bave sportom. Ali ne samo to. Kokosova voda pomaže i rad bubrega kao i gubitak kilograma. NJeni pozitivni efekti svetu su postali poznati zahvaljujući muzičkoj zvezdi Rijani koja je otkrila da bistru tečnost iz mladog kokosa pije za detoksikaciju organizma, kao i da bi se zaštitila od dijabetesa. Evo nekih njenih prednosti: Jača imuni sistem Kokosova voda čini imuni sistem jačim i pomaže u procesu čišćenja organizma od raznih bakterija. Dijetalno Pošto gotovo ne sadrži masti, ovu vodu možete da konzumirate bez ograničenja. Dobra stvar je i to što ublažava glad, pa može biti od velike pomoći ako želite da izgubite koligrame. Hidratacija Kada je u pitanju hidratacija, kokosova voda je bolja nego bilo koji drugi sportski napitak koji se može kupiti u prodavnicama. Razlog je to što je ova voda jako bogata mineralima, zbog čega lako može da ih nadomesti njihov nedostatak do kog dolazi prilikom dehidratacije. Odličan za bubrege Ovaj napitak sadrži veliki broj vlakana, zbog čega pozitivno utiče na probavu. Takođe, čisti urinarni trakt i bešiku.
Pročitajte još:Ovaj ružičasti napitak će vam pomoći da izbacite masnoće iz telaSEKSI: Goca Tržan – gola na plaži bez bikinija! (FOTO)
Snižava krvni pritisak Pošto je disproporcionalan nivo elektorlita najčešći uzrok povišenog krvnog pritiska, kokosova voda može da vam pomogne u rešavanju ovog čestog problema. Ona sadrži dovoljnu količinu elektrolita da normalizuje krvni pritisak. Bogata nutrijentima Kokosova voda sadrži pet veoma bitnih nutrijenata, a to su: kalcijum, magnezijum, fosfor, kalcijum i natrijum koji bitno utiču na rad celog organizma. Kokosovu vodu možete da pronađete u bolje snabdevenim marketima i u prodavnicama zdrave hrane. Izvor: Blic Žena

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA