Најновије

Председници ДНР и ЛНР: Мински споразум је срушен!

ДОНБАС - Председници две самопроглашене републике Донбаса, Александар Захарченко и Игор Плотницки, практично су озваничили крај Минског споразума својим новим изјавама.
Плотницки (ЛНР) и Захарченко (ДНР) (Фото: novorossia.su)

Плотницки (ЛНР) и Захарченко (ДНР) (Фото: novorossia.su)

Захарченко је истакао да Кијев није испунио једну тачку договора из Минска. "Порошенко само лаже." - био је прецизан Захарченко. Он је навео да Украјина није испоштовала ништа од договореног у Минску, ни прекид ратних дејстава, ни специјални статус, ни уставне промене... Плотницки је такође критиковао украјинског председника Петра Порошенко. "Изјаве Порошенка о наводном спровођењу тачке о специјалном статусу Донбаса је лаж." - каже Плотницки.
Прочитајте још:Лазански: Од Калињинграда до Варшаве „искандер“ стиже за 2 минута и 27 секунди (ВИДЕО)ЕКСКЛУЗИВНО: Погледајте колико је људи било на митингу СРС! (ВИДЕО)
Плотницки је истакао да кривица за крах Минског споразума лежи искључиво на Украјини и њеним западним спонзорима. Оба лидера су рекла да Украјина није поштовала договор о примирју и прекиду ватре, те изразили уверење да ће Украјина само појачати ратна дејства и закључили да крах Минског споразума значи наставак народно-ослободилачке борбе за Донбас. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА