Najnovije

Predsednici DNR i LNR: Minski sporazum je srušen!

DONBAS - Predsednici dve samoproglašene republike Donbasa, Aleksandar Zaharčenko i Igor Plotnicki, praktično su ozvaničili kraj Minskog sporazuma svojim novim izjavama.
Plotnicki (LNR) i Zaharčenko (DNR) (Foto: novorossia.su)

Plotnicki (LNR) i Zaharčenko (DNR) (Foto: novorossia.su)

Zaharčenko je istakao da Kijev nije ispunio jednu tačku dogovora iz Minska. "Porošenko samo laže." - bio je precizan Zaharčenko. On je naveo da Ukrajina nije ispoštovala ništa od dogovorenog u Minsku, ni prekid ratnih dejstava, ni specijalni status, ni ustavne promene... Plotnicki je takođe kritikovao ukrajinskog predsednika Petra Porošenko. "Izjave Porošenka o navodnom sprovođenju tačke o specijalnom statusu Donbasa je laž." - kaže Plotnicki.
Pročitajte još:Lazanski: Od Kalinjingrada do Varšave „iskander“ stiže za 2 minuta i 27 sekundi (VIDEO)EKSKLUZIVNO: Pogledajte koliko je ljudi bilo na mitingu SRS! (VIDEO)
Plotnicki je istakao da krivica za krah Minskog sporazuma leži isključivo na Ukrajini i njenim zapadnim sponzorima. Oba lidera su rekla da Ukrajina nije poštovala dogovor o primirju i prekidu vatre, te izrazili uverenje da će Ukrajina samo pojačati ratna dejstva i zaključili da krah Minskog sporazuma znači nastavak narodno-oslobodilačke borbe za Donbas. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA