Најновије

Гашић: Грађани да не брину - апсолутно гарантујемо безбедност!

ПРЕШЕВО - Министар одбране Братислав Гашић изјавио је данас да грађани Србије немају ражлога за бригу због повећаног броја миграната јер безбедносне структуре максимално воде рачуна о свему.
Министар одбране (Фото: ЈуТјуб)

Министар одбране (Фото: ЈуТјуб)

Гашић је рекао новинарима у Прешеву да "све безбедносне структуре Србије апсолутно гарантују безбедност, пре свега, свим грађанима Србије а наравно и људима који долазе". - Нема разлога за било какву бригу ... максимално водимо рачуна - рекао је Гашић подсетивши да је одлуком Владе за та питања задужен посебан тим којим руководи командант Жандармерије Горан Драговић. Гашић је са министром за рад, запошљавање социјлна и борачка питања Александром Вулином разговарао са мигрантима, а обишао је и објекат који се тренутно адаптира за привремени прихват и смештај тих људи. Мигранти се у Пршеву окупљају углавном око полицијске станице и на железничкој станици, а захваљући новом објекту моћи ће, на свом путу ка државма Европске унији да се одморе, добију медицинку помоћ. Вулин је објаснио новинарима да ће бити формиран пролазни, односно привремени Колективни центар како би људи, а посебно жене и деца могле да добију медицинску негу и одговарајуће документе. - Тамо има више него довољно прострора. Сређено је двориште, све је окречено, доведена је вода, струја у објекат који осам година није био у функцији - рекао је он. Вулин, који руководи владином радном групом за решавање проблема миграната је најавио и да ће Министарство унутрашњих послова ту инсталирани свој информациони исистем изразивши очекивање "да ће најкасније прекосутра мигранати бити смештени у том објекту". Мигранти који дођу у Прешево углавном се окупљају око полицијске станице и на Железничкој станици и о њима брину и локални Црвени крст и Комесаријат за избеглице и миграције, али и војни лекари.
Прочитајте још:Наземроаја: У Македонији и БиХ руше Евроазијски СавезНЕ ЖАЛИМ ШТО СУ МИ ТРИ СИНА ПОГИНУЛА ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Исповест српске мајке храброст (ВИДЕО)
Одлуком Владе Србије Драговић руководи Здруженим тактичким штабом безбедносних снага на простору Копнене зоне безбедности у чијем су саставу припадници полиције, Војске Србије и Безбедносно-информативне агенције. Први мигранти на граничном прелазу Прешево који су тражили азил регистровани су још 2009.године, али тада су то били појединачни случајеви. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА