Најновије

Дебакл америчке авијације: Авион Ф35 доживљава потпуни крах

Велика нада америчке ратне авијације Ф-35 ЈСФ суочава се са потпуним колапсом после низа тестова који нису дали задовољавајуће резултате.
Илустрација (Фото: Pixabay)

Илустрација (Фото: Pixabay)

Према наводима пилота који су имали прилику да управљају новом летелицом, она не може довољно брзо да скрене или да крене у пењање у борби “прса у прса“ на отвореном небу, а такође има проблеме да маневрише у избегавању неприајтељске ватре. - Ф-35 има много мана - навео је неименовани пилот после тестирања авиона у извештају који је добио ознаку изузетне поверљивости. Тај тест се догодио 14. јануара 2015. године, изнад Пацифика и близу базе Едвардс у Калифорнији, а у “клинчу“ су се нашли Ф-35А и Ф-16Д. Циљ теста је било утврђивање колико је Ф-35 способан у борби на малој раздаљини, а требало је утврдити и како се сналази у моментима када треба веома брзо променити начин кретања. Другим речима, пилот Ф-35 је морао да управља веома ризично, да скреће и маневрише како би сустигао Ф-16 и имао га на нишану, док је он бежао и покушавао да нападне Ф-35 из “контранапада“. Ф-35 је чак добио и предност, није био наоружан, тј. није било већег терета, али ни то није помогло. - Чак и када се узме у обзир то да Ф-16 има веома ограничену конфигурацију за нишањење, Ф-35А је остао на великој раздаљини, без енергије - написао је пилот. Према његовим речима, проблеми са Ф-35А су толики да пилот не може да помери главу у кокпиту и да погледа уназад, због величине кациге.
Прочитајте још:Исламска Држава први пут обезглавила жене: Оптужили их за вештичарењеНЕОНАЦИСТИ ПРЕТЕ: „Десни сектор“ и „Азов“ спремају пуч у Кијеву!АЛБАНЦИ СУ ТЕРОРИСТИ И УБИЦЕ ГРМИ У НЕМАЧКОЈ! Ова изјава у Бундестагу запалила је свет и шокирала Ангелу Меркел! (ВИДЕО)
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА