Најновије

Вучић: Од Меркел очекујем тешке речи о КиМ, али лепе о нашој економији

Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да од немачке канцеларке Ангеле Меркел, приликом посете Београду 8. јула, очекује тешке речи око Косова и Метохије и неких других тема, али и "најлепше могуће речи о српским реформама и економији".
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Премијер је у емисији "Тешка реч" на Телевизији Пинк рекао да је то резултат чињенице да је Србија успела да преокрене губитнички приступ и менталитет и да их замени рационалним приступом и економским реформама. Он је у на тај начин објаснио и своју поруку из Руме, где је отворена фабрика кинеско-данске компаније "ЕверРест продуцтион", а он констатовао да ће такви пројекти бити "Видовдани нашšе будућности". Он је рекао да је управо стога на Видовдан и био у Руми, јер је тиме желео да покаже да се треба оријентисати на оно што би требало да буде највазније за земљу. "Мислим да је време да се бавимо животом, треба да поштујемо традицију и прошлост, али је време да се окренемо раду, да славимо победе, а не само поразе", рекао је Вучић и додао да Србија такође успева да одржи позицију поштоване и угледне земље.

Дефицит мањи од 100 милијарди

Премијер је навео да је у првих шест месеци ове године бужетски дефицит за око 100 милијарди динара мањи него у истом периоду прошле године. "Буџетски дефицит у првих шест месеци ове гдине је нижи од 27 милијарди динара, а прошле године био је око 126 милијарди динара", рекао је Вучић. Он је напоменуо да је мало тога поскупело, а неки производи, попут нафте, су и појефтинили. "Уље је за седам динара виша цена, а за све остало је нижа цена у малопродаји... Бележимо и пад цене меса", казао је Вучић и најавио и да ће до краја године бити простора за повечање пензија и плата у јавном сектору. Према његовим речима, мајске плате су на нивоу прошле године, иако су плате у државном сектору мање, зато што је дошло до повећања плата у приватном сектору.
Прочитајте још:Италија упозорава: Чувајте се тероризма у СрбијиСукоб Русије и Велике Британије – „Дејтон“ и „геноцид“Додик: Николић је манифестовао јединство две владе
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА