Најновије

Москва: Нова америчка војна стратегија без икакве објективности

МОСКВА – Руске власти су данас саопштиле да је нова америчка војна стратегија конфронтациона и да неће допринети побољшању односа између званичног Вашингтона и Москве, затегнутих због украјинске кризе.
Дмитри Песков (Фото: ЈуТјуб)

Дмитри Песков (Фото: ЈуТјуб)

У стратегији, коју је почетком недеље објавио Пентагон, наводи се да је Русија више пута показала да не поштује суверенитет својих суседа и да је спремна да користи силу како би остварила своје циљеве, пренео је Ројтерс. Портпарол Кремља Дмитриј Песков је изразио жаљење због речника који је коришћен приликом писања стратегије и додао да она указује на „конфронтациони став, лишен било какве објективности према нашој земљи”. „Тешко да ће то допринети усмеравању билатералних односа у правцу нормализације”, рекао је Песков на конференцији за штампу у Москви. Односи Русије и Запада су на најнижем нивоу од „хладног рата”, углавном због кризе у Украјини, где ратују украјинске и проруске снаге, подсећа Ројтерс.
Прочитајте још:ПОРОШЕНКО: У Уставу Украјине неће бити никаквог „посебног статуса“ ДонбасаАзаров: Порошенко себе претвара у Бога!
„Руске војне активности угрожавају регионалну безбедност директно и преко посредничких снага”, наводи се у новој Националној војној стратегији САД. Москва, међутим, негира да је слала војнике и оружје проруским снагама на истоку Украјине, где је у сукобима досад погинуло више од 6.400 људи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА