Најновије

СТРАХОТА: Труднице прегледају на столу за киретажу?!

Трудница из Панчева преживела је својеврсни психички хорор у ЗЦ „Панчево“ када су је, да јој узму брисеве, одвели на одељење где се обављају киретаже!
Трудница (Фото: liberationnews.org)

Трудница (Фото: liberationnews.org)

- Пре дестак дана примљена сам у болницу због ризичне трудноће. Најстрашније у целој причи било ми је узимање брисева. То се више не ради у диспанзеру, као досад, већ на одељењу за киретаже. То је више од ужаса мајкама које имају ризичну трудноћу и које стрепе да не изгубе бебу. Својеврсна психичка тортура! Да би нам узели те брисеве, саме мора да купимо епрувете и спекулуме. Најгоре је што нас уводе у ординацију док на столу лежи гола жена којој је тек завршен преглед - прича та будућа мајка, која је желела да остане анонимна јер је чека порођај у тој здравственој установи. - Мршави доручак служи се тек у 8.30, четири сата након буђења. У собама су зидови су пуни буђи и љуште се - наводи она. Једва је чекала да оде одатле, али је по отпуштању из болнице доживела наредни шок. - На контроли у диспанзеру, током прегледа, улетела је главна сестра и рекла да моментално ступа на снагу укидање стерилних рукавица, спустивши кутију једнократних, које су исте као оне у кутијама за фарбу за косу! То је била та кап која је прелила чашу да испричам своје искуство - искрена је она. Будућа мајка није имала замерки на рад особља. За њих каже да су дивни, професионални и пажљиви. Др Небојша Тасић, директор ЗЦ „Панчево“, негирао је  све наводе, рекавши да су то „гомила глупости!“ - Речено ми је из једног центра моћи да ће почети кампања, и она је кренула! Једино што је тачно у целој причи је да постоји породилиште у Панчеву - рекао је он, завршивши сваки други разговор на ту конкретну тему. У Министарству здравља, кажу, набавку рукавци и другог потрошног материјала спроводе здравствене установе самостално. - За те потребе РФЗО обезбеђује средства на годишњем нивоу. Рукавице за гинеколошке прегледе морају да буду од латекса. Што се тиче исхране трудница и породиља, ми смо још прошле године издали обавезујуће упутство о томе, које је израђено на основу препорука нутрициониста. У вези са свим другим наведеним дешавањима, Министарство здравља ће упутити инспекцију да утврди све појединости у вези са стањем у ЗЦ „Панчево“ - кажу они.
Прочитајте још:Крвави злочин словеначких територијалацаЕВО ШТА ЧЕКА СРБЕ: Мораћете да учите децу о гејевима и не смете им одузети мобилни, ако то урадите чека вас сурова казна!
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА