Најновије

НЕ ТРЕБАЈУ НАМ НЕПРИЈАТЕЉИ: Уклоњен споменик жандармима погинулим у борби са албанским терористима!

Припадници Жандармерије су у суботу ујутру уклонили споменик у облику крста изнад села Лучен код Бујановца, што је председник општине Бујановац Нагип Арифи оценио као "добар потез".
Жандармерија (фото Јутјуб)

Жандармерија (фото Јутјуб)

"У последње време то је једини добар потез који је Влада Србије урадила овде", рекао је Арифи. Он је додао да не зна где ће споменик, који је подигнут 2012. године, бити пребачен. "Ако је премијер Србије Александар Вучић мислио да ће уклањањем споменика Жандармерије смањити тензије овде, то јесте добар потез, али не и довољан да би људима који живе овде било боље. Влада Србије треба још пуно тога да учини", истакао је Арифи. На споменику су имена припадника полиције који су погинули у борбама са припадницима Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медведје (ОВПМБ) од друге половине 2000. до краја маја 2001. године. Подизање овог споменика, који никада није био откривен и био је увијен у заштитну фолију, изазивало је оштре реакције међу албанским становништвом и политичким представницима. Као одговор на овај споменик у Прешеву је, на платоу испред општине, постављен споменик погинулим припадницима ОВПМБ крајем новембра 2012. године, који је уклоњен у јануару 2013. године.
Прочитајте још:Последњи херој Косовске битке: „Срам вас било, сви сте ви издали! Идите, ја остајем!“Албанци спремају нови рат
Извор: akter.co.rs/ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА