Најновије

ЕКСПЕРТИ: Малезијски Боинг највероватније је оборен израелском ракетом типа „Питон”

Циљ иницијативе да Савет безбедности УН формира трибунал за суђење кривцима за обарање малезијског Боинга 777 изнад Донбаса само је у вршењу политичког притиска на Русију изјавио је Виталиј Чуркин.
Место пада авиона (Фото: РИА новости)

Место пада авиона (Фото: РИА новости)

Иза иницијативе су стале: Малезије, Аустралија, Холандија, Украјина и Белгија. Стални представник Москве у Савету безбедности УН још је указао: „Русију су почели да оптужују одмах после катастрофе малезијског путничког авиона. Зато је и сада у идеји са трибуналом присутан политички сегмент. Ми смо зато против и за то имамо аргументе који су јасни и правно беспрекорни”. Бивши официр ЦИА Филип Жиралди изјавио је да иза обарања Боинга највероватније стоји украјински тајкун Игор Коломојски. При том је указао: „Јак мотив за обарање имала је и украјинска влада која је била заинтересована да за то оптужи Москву”. Жиралди тврди да у радној верзији извештаја холандског Савета безбедности нема убедљивих доказаодговорности ни једне стране, али се упркос томе износи верзија заснована на посредним доказима и траговима да су за трагедију највероватније криви устаници из Донбаса, а да је самим тим посредно крива и Русија. Жиралди посебно укразује да су фотографије које је доставила Украјина фалсификати и да је немачка шпијунажа изразила сумњу у верзију да је ракета којом је оборен авион биал достављена из Русије. Верзију групе експерата за авио-катастрофе објавио је Алберт Лекс који наглашава да су оштећења која је претрпео малезијски авион „каратеристичне за ратна дејства”. Њихов главни закључак је: Боинг је уништила ракета фугаснког типа која је експлодирала на 0,8 до 1,6 метара од пилотске кабине; оштећена на остацима авиона су таква да највише одговарају оштећењима која прави израелска ракета класе ваздух-ваздух типа „Питон”.
Прочитајте још:ВЕЛИКА БИТКА ЗА СИРИЈСКИ ГРАД ЗАБАДАНИ: Војска и Хезболлах улазе у јужну градску четврт, трају жестоке уличне борбе (ВИДЕО)Лазански: Штит
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА