Најновије

ПОРЕД МЕСТА ГДЕ СЕ НАЛАЗИО ПРЕМИЈЕР НАЂЕНЕ ДВЕ ЧАУРЕ: Пуцњи на бину пред Вучићев долазак!

Крај бине у Поточарима на којој су се налазили гости приликом обележавања годишњице злочина у Сребреници, а међу њима и премијер Србије Александар Вучић, пронађене су две чауре калибра 9 мм!
Напад на Вучића (Фото: ЈуТјуб)

Напад на Вучића (Фото: ЈуТјуб)

Безбедносне службе БиХ истражују и тај детаљ, али још није утврђено када су испаљена та два метка. Извор из безбедносних структура демантује тврдње појединих медија да је у Поточарима наводно пронађени снајпер "хеклер и кох". - Ми немамо сазнања о томе, али имамо информацију да су поред централне бине пронађене две чауре калибра 9 мм. То је откривено након тог догађаја, односно кад се бина размонтиравала. Те чауре су одмах однете на анализу. Занимљиво је да приступ безбедносним структурама Републике Српске, на чијој се територији налази Сребреница, није дозвољен. Тако да истрагу о атетнату на премијера Александра Вучића, у оквиру које се истражује откуд те чауре ту, спроводе искључиво службе Федерације БиХ. Њихова прва претпоставка је да је највероватније пуцано 10. јула увече, дакле вече пре централног догађаја на којем је премијер Вучић нападнут. Занимљиво је да су још рекли како претпостављају да је шенлучио неко од чланова обезбеђења тог скупа, али не искључују могућност да је пуцао и неко од екстремиста - објашњава саговорник. Он додаје да је просто несхватљиво да је неко могао да пуца дан пре централног догађаја. - Поставља се питање како је то могуће када су управо власти из Сарајева, али и председник Општине Сребреница Ћамил Дураковић, тврдили да је меморијални центар у Поточарима прегледан, да је све чисто, да не може мува да прође. Власти из Бањалуке су предлагале су да се цвеће, то јест љиљани полажу на улазу, али босанске власти, као и Општина Сребреница, то нису дозволили. Иначе, приликом припрема овог догађаја безбедносне службе Републике Српске су предлагале да се и они укључе заједно са МУП-ом у процену и организацију безбедности скупа, али им из Сарајева није дозвољено - прича наш извор. Иако су идентификовани поједини нападачи, до сада нико није ухапшен за напад на премијера Србије.
Прочитајте још:Вучић замолио Додика да размотри одлуку о референдумуПОЗИВ НА КРВОПРОЛИЋЕ: Бакирови људи спремили оружје за рат против Срба!
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА