Најновије

Митрополит Амфилохије: "НАТО је настављач Хитлеровог дела"

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оценио је да будућност Црне Горе није у НАТО-у, али и да се деца у школама уче настраностима.
Митрополит црногорско приморски Амфилохије ( Фото: mitropolija.com)

Митрополит црногорско приморски Амфилохије ( Фото: mitropolija.com)

Митрополит сматра да црногорске власти и данас иду у име "новог поретка, европског, бриселског и натопактовског" које сад, посебно проглашавају као "једино спасење за Црну Гору". - И то онај НАТО пакт, који је наставио дело оних који су нас бомбардовали 1916, 1941, 1943, 1944, 1995. и 1999. Наши главари кажу `да без НАТО пакта данас нема будућности. Да ће то бити безбедност`. Безбедност у мишоловци!", истакао је митрополит Амфилохије, преноси Митрополија црногорско-приморска. -Ови овде наши главари кажу да без НАТО-а нема будућности. То је безбедност у мишоловци која претвара Црну Гору у шраф, у милитантни систем светског поретка. НАТО је наставио дело Хитлера. Он се осврнуо и на тезу црногорске власти да су носиоци антифашизма. - Да сте носиоци антифашизма, у правом смислу, препознали би где је данас спас, и народа и држава, не би ишли за онима који настављају фашистичко, нацистичко, бољшевичко, братоубилачко дело и у Европи и у Азији, оних који поричу вечни и бесмртни смисао људског постојања - подсетио је митрополит Амфилохије. Он је нагласио да је највећа трагедија која се данас догађа, посебно у Црној Гори, а и ван ње, то што је деци дозвољено да се баве наркотицима, да се уче проституцији у школама, па и о "некаквом, сад, трећем полу". - Настраности постају нормална ствар за просвету Црне Горе. Неморал може да прође, али не може да прође име Христово, име Бога љубави. Не може да прође темељење људског живота на вечној Божију љубави, која призива свако људско биће на љубав, али не на било какву љубав него на ону вечну, божанску, која само рађа, препорађа и даје непролазни смисао људском постојању - истиче митрополит Амфилохије.
Прочитајте још:НАРОДНА ВЕРОВАЊА НА СВЕТОГ ПРОКОПИЈА: Ево шта никако не треба радити на дан заштитника деце и младенаца!ОВАКО ЈЕ НАСТАЛА ПЕСМА ЂЕНЕРАЛЕ: Филмска прича о хероју са Косова, икони српских навијача (ВИДЕО)
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА