Najnovije

Mitropolit Amfilohije: "NATO je nastavljač Hitlerovog dela"

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da budućnost Crne Gore nije u NATO-u, ali i da se deca u školama uče nastranostima.
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije ( Foto: mitropolija.com)

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije ( Foto: mitropolija.com)

Mitropolit smatra da crnogorske vlasti i danas idu u ime "novog poretka, evropskog, briselskog i natopaktovskog" koje sad, posebno proglašavaju kao "jedino spasenje za Crnu Goru". - I to onaj NATO pakt, koji je nastavio delo onih koji su nas bombardovali 1916, 1941, 1943, 1944, 1995. i 1999. Naši glavari kažu `da bez NATO pakta danas nema budućnosti. Da će to biti bezbednost`. Bezbednost u mišolovci!", istakao je mitropolit Amfilohije, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska. -Ovi ovde naši glavari kažu da bez NATO-a nema budućnosti. To je bezbednost u mišolovci koja pretvara Crnu Goru u šraf, u militantni sistem svetskog poretka. NATO je nastavio delo Hitlera. On se osvrnuo i na tezu crnogorske vlasti da su nosioci antifašizma. - Da ste nosioci antifašizma, u pravom smislu, prepoznali bi gde je danas spas, i naroda i država, ne bi išli za onima koji nastavljaju fašističko, nacističko, boljševičko, bratoubilačko delo i u Evropi i u Aziji, onih koji poriču večni i besmrtni smisao ljudskog postojanja - podsetio je mitropolit Amfilohije. On je naglasio da je najveća tragedija koja se danas događa, posebno u Crnoj Gori, a i van nje, to što je deci dozvoljeno da se bave narkoticima, da se uče prostituciji u školama, pa i o "nekakvom, sad, trećem polu". - Nastranosti postaju normalna stvar za prosvetu Crne Gore. Nemoral može da prođe, ali ne može da prođe ime Hristovo, ime Boga ljubavi. Ne može da prođe temeljenje ljudskog života na večnoj Božiju ljubavi, koja priziva svako ljudsko biće na ljubav, ali ne na bilo kakvu ljubav nego na onu večnu, božansku, koja samo rađa, preporađa i daje neprolazni smisao ljudskom postojanju - ističe mitropolit Amfilohije.
Pročitajte još:NARODNA VEROVANJA NA SVETOG PROKOPIJA: Evo šta nikako ne treba raditi na dan zaštitnika dece i mladenaca!OVAKO JE NASTALA PESMA ĐENERALE: Filmska priča o heroju sa Kosova, ikoni srpskih navijača (VIDEO)
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA