Најновије

Русија спрема реципрочне мере због замрзавања имовине

Русија спрема закон који ће омогућити замрзавање имовине других држава као реципрочне мере на заплену руске имовине у иностранству, најавио је руски премијер Дмитриј Медведев.
Димитриј Медведев (Фото: gov.ru)

Димитриј Медведев (Фото: gov.ru)

Медведев је на седници владе рекао да ће нови закон пружити судовима у Русији могућност да "ограниче имунитет стране државе на основу начела реципрочности" што је, како је навео, посебно актуелно у контексту "нелегалних поступака" против руске државе и имовине, пренела је Бета. Део руске државне имовине недавно је привремено замрзнут у Француској и Белгији на захтев бивших акционара нафтне компаније "Јукос" у оквиру спровођења одлуке Арбитражног суда у Хагу према којој Русија треба да плати одштету од 50 милијарди долара акционарима расформираног Јукоса, чији власник Михаил Ходорковски је провео десет година у затвору због утаје пореза. Русија је одбацила одлуку суда у Хагу и упозорила да намерава да "брани своје интересе". Предложеним законом, који ће Дума разматрати у септембру, неће бити могућа заплена имовине шефова држава, амбасада, бродова или авиона.
Прочитајте још:ПЛАВА ГРОБНИЦА: 40 миграната нестало у моруУкрајински „невидљиви“ танкер пао у руке РусаЛуганск: На аеродрому пронађено америчко оружје
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА