Најновије

Асад најавио општу амнестију за војне дезертере

Сиријски председник Башар ал-Асад издао је декрет којим најављује општу амнестију за војне дезертере који су прекршили закон обавезног служења војног рока.
Башар ал-Асад (Фото: sem40.ru)

Башар ал-Асад (Фото: sem40.ru)

У декрету се наводи да ће закон којим ће бити укинуте казне за хиљаде војних дезертера бити примењен на појединице који се налазе у и изван Сирије, пренео је Ројтерс. Сиријска војска, једна од највећих у региону, бори се на неколико великих фронтова против исламских побуњеника, као и џихадиста који су заузели велике делове територије. Многи младићи напустили су земљу или пронашли начине да избегну служење војног рока. Војска је протеклих месеци била принуђена да се повуче из великог дела северозападне провинције Идлиб, након напада коалиције Исламских бригада, и није успела да одбрани пустињски град Палмиру, у централном делу Сирије, који су заузели екстремисти из Исламске државе. Неке дипломате кажу да је војска сада фокусирана на одбрану стратешких локација попут Дамаска, Хомса и упоришта Асадове мањинске заједнице Алавита у обалским подручјима, навела је британска агенција. Недостатак људства у сиријској војсци појавио се протеклих месеци, која се у великој мери ослања на регрутовање припадника лојалних милиција у провинцијама које контролише режим, а добровољцима се нуди уносна плата. Либанска шиитска група Хезболах протеклих седмица је имала видљивију улогу у борби против сиријских побуњеника у бици за Калмун и Забадани, који су смештени у планинском подручју близу границе са Либаном и недалеко од сиријске престонице.
Прочитајте још:СЕДАМ ХИЉАДА ВОЈНИКА НА ГРАНИЦИ: Украјина напада Придњестровље!?Амерички генерал Вотел: Путин жели и ствара конфликте на границама РусијеЧЕКА ИХ СТРАВИЧНА СУДБИНА: Исламисти отели 182 деце у Ираку, обучавају се да постану бомбаши самоубице
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА