Најновије

ЧЕКА ИХ СТРАВИЧНА СУДБИНА: Исламисти отели 182 деце у Ираку, обучавају се да постану бомбаши самоубице

Припадници Исламске државе отели су 182 деце у северном ирачком граду Мосулу, које планирају да обучавају да буду милитанти, као и да их користе као бомбаше самоубице, рекао је представник Курдистанске демократске партије у Мосулу Саид Мамузини, пренели су данас локални медији.
ИСИЛ (Фото: Твитер)

ИСИЛ (Фото: Твитер)

"У протеклих неколико дана џихадисти су отели 182 деце у граду Мосулу. Деца су пребачена у центре за идеолошку и обуку у руковању оружјем и експлозивима", рекао је Мамузини, пренео је портал "Ирачке вести". Исламска држава контролише делове Ирака и Сирије. Џихадисти су заузели Мосул у јуну 2014. године, након што је побегла ирачка војска, коју су обучавале америчке војне снаге, и оставила иза себе велику количину наоружања и муниције, подсећа "Спутњик". Изасланик УН у Ираку рекао је раније да џихадисти контролишу једну трећину државе, годину дана након пада Мосула.
Прочитајте још:АНКАРА НАЈАВЉУЈЕ: Нећемо стати са нападима на милитантеРУСИЈА КРЕЋЕ У ОБРАЧУН СА ЏИХАДИСТИМА: Ухапшено 30 особа у џамији код МосквеОрбан поручио: Ми желимо да Европа остане европска!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА