Najnovije

ČEKA IH STRAVIČNA SUDBINA: Islamisti oteli 182 dece u Iraku, obučavaju se da postanu bombaši samoubice

Pripadnici Islamske države oteli su 182 dece u severnom iračkom gradu Mosulu, koje planiraju da obučavaju da budu militanti, kao i da ih koriste kao bombaše samoubice, rekao je predstavnik Kurdistanske demokratske partije u Mosulu Said Mamuzini, preneli su danas lokalni mediji.
ISIL (Foto: Tviter)

ISIL (Foto: Tviter)

"U proteklih nekoliko dana džihadisti su oteli 182 dece u gradu Mosulu. Deca su prebačena u centre za ideološku i obuku u rukovanju oružjem i eksplozivima", rekao je Mamuzini, preneo je portal "Iračke vesti". Islamska država kontroliše delove Iraka i Sirije. DŽihadisti su zauzeli Mosul u junu 2014. godine, nakon što je pobegla iračka vojska, koju su obučavale američke vojne snage, i ostavila iza sebe veliku količinu naoružanja i municije, podseća "Sputnjik". Izaslanik UN u Iraku rekao je ranije da džihadisti kontrolišu jednu trećinu države, godinu dana nakon pada Mosula.
Pročitajte još:ANKARA NAJAVLJUJE: Nećemo stati sa napadima na militanteRUSIJA KREĆE U OBRAČUN SA DŽIHADISTIMA: Uhapšeno 30 osoba u džamiji kod MoskveOrban poručio: Mi želimo da Evropa ostane evropska!
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA