Најновије

ВАЛС ПИСАО ВУЧИЋУ: Остаје подршка Француске Србији

Француска остаје уз српског премијера Александра Вучића да подржи Србију у њеним пројектима за будућност и у суочавању са изазовима кроз које са храброшћу пролази, истакао је француски премијер Мануел Валс, у писму упућеном српском премијеру.
Премијер Француске, Мануел Валс (Фото: ЈуТјуб)

Премијер Француске, Мануел Валс (Фото: ЈуТјуб)

- Знам да Француска може да рачуна на одлучну подршку Србије у давању доприноса заједничком напору на међународном нивоу у борби против тероризма - нагласио је Валс у писму, саопштава владина Канцеларија за сарадњу с медијима. Француски премијер је у писму захвалности српском премијеру поводом саучешћа и солидарности коју му је српски премијер упутио после новог терористичког напада, који је Француска претрпела у фабрици близу Лиона, 26. јуна ове године, навео да је био искрено дирнут Вучићевом изјавом саучешћа и солидарности. Валс је навео и да у тренутку док пише српском премијеру, зна за неприхватљив напад коме је био изложен у Сребреници 11. јула. Он је подсетио да је "Француска снажно осудила тај инцидент и позвала све народе региона да се одлучно окрену будућности". Како је навео, жели да искористи прилику да српском премијеру упути поруку солидарности и дубоког саосећања. - Поздрављам Ваш храбар гест да одете на комеморацију која је одржана у Сребреници и Ваше стално залагање за наставак политике приближавања и стабилизације са Вашим суседима упркос провокацијама екстремиста са свих страна - навео је француски премијер.
Прочитајте још:МИРКОВИЋ ПРОЗИВА ТАСОВЦА: Министарство културе не зна свој посаоСНП: Иницијатива за меморијални комплекс српских жртава геноцидаВучић: Не може и плата и порше и мерцедес и 17 кућа и станова
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА