Најновије

МОНСТРУОЗНО: Одсецање главе - свадбени поклон

Лидер Исламске државе Абу Бакр ал Багдади дозволио је жени верском судији да одсече главу другој као свадбени поклон, испричала је жена која је побегла ИД.
Жене-ратници Исламске државе (Фото: alwasatnews.com)

Жене-ратници Исламске државе (Фото: alwasatnews.com)

Жена, судија за шеријатско право, која је у борби изгубила мужа, морала је, према закону Исламске државе, да се уда за другог. Она је, као свадбени поклон, затражила да убије једног неверника, пише "Дејли Мејл". Лидер терористичке организације ал Багдади наводно је удовољио њеном захтеву, али је инсистирао на томе да може да одузме живот само женској особи, јер су у Исламској држави мушкарци и жене строго раздвојени. Жена која је дала интервју Дејли Мејлу, чије име је због безбедносних разлога промењено у Лена, рекла је да је радила за више жена судија за шеријатско право у суду Исламске државе у граду Мајадин у Сирији, пре него што је побегла пред зверствима екстремистичке организације. Управо последња судија за коју је радила одабрана је да јој буде одсечена глава. "Жена судија Тунишанка Роа Ум Котаба ал Туниси тражила је од вођа да одсече главу невернику као свадбени поклон. У то време судија за коју сам ја радила, Ум Абдулах, била је оптужена да је шпијунирала за тајну службу Саудијске Арабије", рекла је Лена која је успела да побегне есктремистима. Према њеним речима, казне за жене које одређују судови ИД иду од новчаних казни за ношење "неисламске" одеће и бичевања, преко пребијања због разговора са странцима, до одсецања удова због крађе, каменовања до смрти за прељубу и одсецања главе за издају. "Једна жена је тако ухапшена због тога што је разговарала са мушкарцем у продавници, иако је то био њен муж. Изведена је пред египатског судију, која ју је осудила на стравично пребијање. Бичевана је као животиња са 80 удараца, на главном тргу пред свима, а када је њен муж доказао да је то његова супруга, било је прекасно", сећа се она. Као још један пример зверстава које чини ИД, бивша чланица те организације описује како је суд ИД осудио једну девојку на смрт због шпијунаже само због тога што се у телефонској поруци преко апликације "Вот'с ап"пожалила својој сестри, која живи у Дамаску, на живот у Исламској држави. "Рекли су да је повезана са режимом (сиријског председника Башара ал) Асада, да је шпијун. А она је само говорила истину", истиче она. Некадашња чланица ИД је, како каже, током две године колико је радила у тамошњем суду, била очевидац "небројених бичевања и батина", а сећа се и три случаја ампутације удова и једног обезглављивања, које су извели добровољци ИД на главном тргу. Поред тога, како наводи, ИД користи децу као обавештајце које патроле те организације, такозване Хизбе, плаћају да би шпијунирали другу децу.
Прочитајте још:РАЗРАДА ПЛАНА: Турска и САД желе да направе „безбедну зону“ у Сиријском КурдистануПУТИН И ЕРДОГАН: Заједно против терориста!
Извор: Б92/Танјуг/Раша Тудеј

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА