Најновије

ММФ неће учествовати у трећем пaкету помоћи Атини?

Међународни монетарни фонд (ММФ) неће учествовати у плану помоћи Грчкој јер Атина није прихватила пакет свеобухватних реформи а Европљани нису пристали да умање дуг, изјавио је један од званичника ММФ.

Грчка (Фото: pixаbay)

Грчка (Фото: pixаbay)

- ММФ неће учествовати све док ова два услова не буду испуњена - рекао је високи званичник ММФ-а који је желио да остане анониман. Он је додао да то сигурно неће бити остварено у наредних неколико месеци, пренео је АФП. Према споразуму од 13. јула, Европљани су као посебан услов за трећи план помоћи Грчкој поставили учешће ММФ-а, за који је Атина рекла да се понаша "криминално", пренео је АФП. Неименовани званичник Фонда наводи да ће ММФ наставити да учествује у текућим преговорима са Атином, али да не може да подржи овај план ако не буде гарантована одрживост дуга у средњорочном периоду. Међутим, Фонд сматра да овај двоструки циљ неће бити остварен без тешких одлука Атине и Европљана. - Нико не може да има илузије да само једна страна може сама да реши проблем - изјавио је званичник ММФ-а.
Прочитајте још:МАГЛА: Америка вратила Србији статус „најповлашћеније нације“СКАНДАЛОЗНИ СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ ЕУ И САД ДИГАО ЕВРОПУ НА НОГЕ: Постајемо робови ако ово прође!НЕ НАДАЈТЕ СЕ ПРЕВИШЕ: Ако до краја године и буду повећане плате и пензије, неће се вратити на стари ниво
Извор: Срна  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА