Najnovije

MMF neće učestvovati u trećem paketu pomoći Atini?

Međunarodni monetarni fond (MMF) neće učestvovati u planu pomoći Grčkoj jer Atina nije prihvatila paket sveobuhvatnih reformi a Evropljani nisu pristali da umanje dug, izjavio je jedan od zvaničnika MMF.

Grčka (Foto: pixabay)

Grčka (Foto: pixabay)

- MMF neće učestvovati sve dok ova dva uslova ne budu ispunjena - rekao je visoki zvaničnik MMF-a koji je želio da ostane anoniman. On je dodao da to sigurno neće biti ostvareno u narednih nekoliko meseci, preneo je AFP. Prema sporazumu od 13. jula, Evropljani su kao poseban uslov za treći plan pomoći Grčkoj postavili učešće MMF-a, za koji je Atina rekla da se ponaša "kriminalno", preneo je AFP. Neimenovani zvaničnik Fonda navodi da će MMF nastaviti da učestvuje u tekućim pregovorima sa Atinom, ali da ne može da podrži ovaj plan ako ne bude garantovana održivost duga u srednjoročnom periodu. Međutim, Fond smatra da ovaj dvostruki cilj neće biti ostvaren bez teških odluka Atine i Evropljana. - Niko ne može da ima iluzije da samo jedna strana može sama da reši problem - izjavio je zvaničnik MMF-a.
Pročitajte još:MAGLA: Amerika vratila Srbiji status „najpovlašćenije nacije“SKANDALOZNI SPORAZUM IZMEĐU EU I SAD DIGAO EVROPU NA NOGE: Postajemo robovi ako ovo prođe!NE NADAJTE SE PREVIŠE: Ako do kraja godine i budu povećane plate i penzije, neće se vratiti na stari nivo
Izvor: Srna  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA