Најновије

ПЛАН Б: Ципрас овластио Варуфакиса да припреми план у случају изласка из Еврозоне

Грчки премијер Алексис Ципрас потврдио је данас да је овластио свог бившег министра финансија Јаниса Варуфакиса да припреми план у случају да та земља буде приморана да изађе из Еврозоне.
Ципрас (Фото: flickr.com )

Ципрас (Фото: flickr.com )

"Нисмо планирали да земљу повучемо из Еврозоне, али смо имали резервне планове. Ако су наши партнери и кредитори припремили план за `Грексит`, зашто онда Влада не би припремила нашу одбрану?", реторички је упитао Ципрас. Варуфакис је почетком седмице изазвао шок у Грчкој када је потврдио да је имао тајну групу која је, уколико затреба, планирала пребацивање финансија из евра у драхме. Он је признао да су он и његов пријатељ из детињства, који је стручњак за компјутере, упали у рачунарски систем његовог министарства, што је био први корак ка стварању "паралелног банкарског система" у случају пропасти грчких банака.
Прочитајте још:ММФ неће учествовати у трећем пaкету помоћи Атини?МАГЛА: Америка вратила Србији статус „најповлашћеније нације“СКАНДАЛОЗНИ СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ ЕУ И САД ДИГАО ЕВРОПУ НА НОГЕ: Постајемо робови ако ово прође!
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА