Најновије

Порошенко: Боримо се за безбедност Европе

Председник Украјине Петро Порошенко рекао је да се источна Украјина бори за безбедност Европе и упозорава да постоји могућност нових напада руског председника Владимира Путина, као и да ће шеф руске државе ићи онолико далеко колико му се дозволи.
Први човек Украјине - Петро Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Први човек Украјине - Петро Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Петро Порошенко је истакао да ће Путин ићи онолико далеко колико му се дозволи и поручио да то не важи само за Украјину, већ за цео свет, преноси Танјуг. "Ми се на истоку не боримо само за независност наше земље, већ за демократију, слободу и безбедност Европе" рекао је Порошенко и додао да је могуће да Путин нападне и Финску, балтичке државе и црноморске земље. Истиче да је потребна европска солидарност са Украјином, за коју је уверен да је Кијев има. Уз то је Порошенко подвукао и неопходност "трансатлантског јединства", што је, како је нагласио, тема која држи заједно читав свет. Наводи да су украјинске власти показале да веома координирано делују са партнерима из САД и ЕУ. "Покренули смо болне реформе. Немам сумње да ћемо успети да донесемо мир, и да ће реформе бити успешне", нагласио је Порошенко. На питање о Агенцији за модернизацију Украјине, коју финансира украјински олигарх Димитриј Фирташ, Порошенко је рекао да може да гарантује да ниједна агенција не ужива никакве привилегије деловања на владу. "Пронашли смо ефективни облик сарадње са невладиним организацијама. Фирташ, мислим, да има друге проблеме о којима би требало да се брине, пре него што се нама обрати са саветима", поручио је Порошенко.
Прочитајте још:САДА И ЗВАНИЧНО: Крај мистерије несталог малезијског авионаПао хеликоптер на аеромитингу у Русији (ВИДЕО)ЈОШ ЈЕДАН МАНИЈАК У АМЕРИЦИ: Пуцао на људе – 11 рањених
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА