Најновије

Нове жртве сукоба у Украјини: Погинула четири војника

У сукобима украјинских војника и проруских побуњеника за последња 24 часа погинула су четири украјинска војника, а 15 њих је рањено, саопштила је украјинска војска.
Војник Новорусије (Фото: Новоросинформ)

Војник Новорусије (Фото: Новоросинформ)

Портпарол украјинске војске Андриј Лисенко рекао је да су проруске снаге пуцале из тешког наоружања које је забрањено према мировном споразуму и описао ситуацију у Доњецку као - изузетно напету. Према његовим речима, борбе уз повремену употребу тенкова и артиљерије трају без прекида. Представници Украјине, Русије и проруских снага данас би требало да се састану у Минску како би разговарали о примени примирја договореног Минским споразумом у фебруару. Упкос примирју, током јула погинуо је 29 украјинских војника, а 175 је рањено, док проруске снаге тврде да је у нападима украјинске војске погинуло 22 цивила и проруских активиста, док је њих 29 рањено. Од када су у априлу прошле године избили сукоби на истоку Украјине погинуло је више од 6.500 особа. Број напада је смањен од када је у фебруару потписан споразум о прекиду ватре у Минску, али се обе стране међусобно оптужују за кршење примирја.
Прочитајте још:Џими Картер: Америка више није демократска земљаКОНЦЕНТРИСАЊЕ ВОЈНИХ СНАГА: Русија формирала Ваздушно-космичке снагеКонтакт група у Минску преговара о мирном решењу
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА