Најновије

Путин још не диже руке од Асада

Владимир Путин би могао дићи руке од Башара ел Асада, изјавио је недавно Реџеп Тајип Ердоган, како су пренели турски медији. То је само последња у низу спекулација да се Русија лагано мири с одласком сиријског председника, чије јединице стоје све горе на хаотичним фронтовима рата који траје већ дуже од четири године. Али, изгледа да Путин не намерава да тек тако пусти Асада низ воду.
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Високи руски званичници критиковали су један од аспеката турско-америчког плана за стварање слободне зоне на северу Сирије, очишћене од трупа Исламске државе али недоступне за регуларну сиријску војску, већ само за умерене, неџихадистичке побуњенике. Одобрење америчким авионима да такве устанике бране „од сваког нападача”, па и од Асадових војника, као и, уопште, помоћ сиријској опозицији, дестабилизоваће земљу и представља повреду међународног права и препреку за формирање јединственог фронта против тероризма, закључили су руски министар спољних послова Сергеј Лавров и портпарол Кремља Димитриј Песков.
Прочитајте још:„Све је ово танко, ударите Русима на нафту“А ево и шта је Карл Билт твитовао о Олуји…ТАЈНИ ПРЕГОВОРИ МОСКВЕ И ВАШИНГТОНА: Ми вама Украјину, ви нама Блиски исток!
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА