Najnovije

Putin još ne diže ruke od Asada

Vladimir Putin bi mogao dići ruke od Bašara el Asada, izjavio je nedavno Redžep Tajip Erdogan, kako su preneli turski mediji. To je samo poslednja u nizu spekulacija da se Rusija lagano miri s odlaskom sirijskog predsednika, čije jedinice stoje sve gore na haotičnim frontovima rata koji traje već duže od četiri godine. Ali, izgleda da Putin ne namerava da tek tako pusti Asada niz vodu.
Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Visoki ruski zvaničnici kritikovali su jedan od aspekata tursko-američkog plana za stvaranje slobodne zone na severu Sirije, očišćene od trupa Islamske države ali nedostupne za regularnu sirijsku vojsku, već samo za umerene, nedžihadističke pobunjenike. Odobrenje američkim avionima da takve ustanike brane „od svakog napadača”, pa i od Asadovih vojnika, kao i, uopšte, pomoć sirijskoj opoziciji, destabilizovaće zemlju i predstavlja povredu međunarodnog prava i prepreku za formiranje jedinstvenog fronta protiv terorizma, zaključili su ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i portparol Kremlja Dimitrij Peskov.
Pročitajte još:„Sve je ovo tanko, udarite Rusima na naftu“A evo i šta je Karl Bilt tvitovao o Oluji…TAJNI PREGOVORI MOSKVE I VAŠINGTONA: Mi vama Ukrajinu, vi nama Bliski istok!
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA