Најновије

Путинов генерал за кога Украјинци тврде да командује снагама Новорусије

КИЈЕВ - Украјина не одустаје од тезе да је Руска Федерација диретно укључена у рат иако за годину ипо дана сукоба нису доставили ни један материјални доказ за такве оптужбе. 
Александар Лентсов (Фото: ДНР њуз)

Александар Лентсов (Фото: ДНР њуз)

Према најновијим тврдњама Украјинаца, за главнокомандујућег снага Новорусије постављен је заменик команданта руских копнених снага, генерал-пуковник Александар Лентсов. Ову оптужбу, у изјави за украјинску Правду, изнео је портпарол генералштаба Украјине Владислав Селезнев. - Лентсов је смењен са позиције у Украјинско-руском Заједничком центра за контролу и сарадњу, задуженом за примену прекида ватре на истоку Украјине. Он се сада налази као "туриста" на територији коју контролишу побуњеници где кординира њихове акције - тврди Селезнев. Селезнев је рекао да се генерал Лентсов налази у Доњецку али да одлази и у друге делове ДНР-а. - То су поуздане информације до којих су дошли наши обавештајци - рекао је Селезнев. Селезнев инсинуира да је Лентсов, захваљујући свом учешћу у раду Украјинско-руског Заједничког центра за контролу и сарадњу, добро упознат са распоредом украјинских снага и да је због тога упућен у Доњецк. Подсећамо, данас је украјинско Министарство одбране објавило да су заузели неколико кључних позиција јужно од Доњецка и да су помериле линију фронта за три километра о чему више можете видети ОВДЕ.
Прочитајте још:ЕВРОАТЛАНТСКИ РИТУАЛ: Сакашвили организује „геј параду“ у ОдесиАмериканци послали Украјинцима „хамере“ као помоћ: Има само један проблем
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА