Najnovije

Putinov general za koga Ukrajinci tvrde da komanduje snagama Novorusije

KIJEV - Ukrajina ne odustaje od teze da je Ruska Federacija diretno uključena u rat iako za godinu ipo dana sukoba nisu dostavili ni jedan materijalni dokaz za takve optužbe. 
Aleksandar Lentsov (Foto: DNR njuz)

Aleksandar Lentsov (Foto: DNR njuz)

Prema najnovijim tvrdnjama Ukrajinaca, za glavnokomandujućeg snaga Novorusije postavljen je zamenik komandanta ruskih kopnenih snaga, general-pukovnik Aleksandar Lentsov. Ovu optužbu, u izjavi za ukrajinsku Pravdu, izneo je portparol generalštaba Ukrajine Vladislav Seleznev. - Lentsov je smenjen sa pozicije u Ukrajinsko-ruskom Zajedničkom centra za kontrolu i saradnju, zaduženom za primenu prekida vatre na istoku Ukrajine. On se sada nalazi kao "turista" na teritoriji koju kontrolišu pobunjenici gde kordinira njihove akcije - tvrdi Seleznev. Seleznev je rekao da se general Lentsov nalazi u Donjecku ali da odlazi i u druge delove DNR-a. - To su pouzdane informacije do kojih su došli naši obaveštajci - rekao je Seleznev. Seleznev insinuira da je Lentsov, zahvaljujući svom učešću u radu Ukrajinsko-ruskog Zajedničkog centra za kontrolu i saradnju, dobro upoznat sa rasporedom ukrajinskih snaga i da je zbog toga upućen u Donjeck. Podsećamo, danas je ukrajinsko Ministarstvo odbrane objavilo da su zauzeli nekoliko ključnih pozicija južno od Donjecka i da su pomerile liniju fronta za tri kilometra o čemu više možete videti OVDE.
Pročitajte još:EVROATLANTSKI RITUAL: Sakašvili organizuje „gej paradu“ u OdesiAmerikanci poslali Ukrajincima „hamere“ kao pomoć: Ima samo jedan problem
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA