Najnovije

UKRAJINSKI KOLAPS JE MOGUĆ U BILO KOM TRENUTKU! Francuski diplomata jasan, Zapad mora da se pripremi za to!

Paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od oko 60 milijardi dolara koji je konačno odobren nakon meseci zastoja u Predstavničkom domu Kongresa SAD verovatno neće biti dovoljan da spreči kolaps kijevskih snaga, ocenio je francuski diplomatski izvor za „Mond".

- Čak i ako to nije poželjna opcija, ukrajinski kolaps je moguć u bilo kom trenutku i za to moramo da se pripremimo - kaže neimenovani izvor.
Kako navodi „Mond", u tom ključu treba tumačiti pokušaje francuskog predsednika Emanuela Makrona da postigne „stratešku dvosmislenost" zapaljivim izjavama o tome da ne treba isključiti direktnu vojnu intervenciju Zapada u Ukrajini.

Uprkos pojedinim tumačenjima Makronovih izjava, NATO navodno sprema dokument u kojem će se zvanično ograditi od slanja trupa u Ukrajinu, a koji će biti odobren na predstojećem samitu Alijanse u Vašingtonu, prethodno je izvestio italijanski „Korijere dela sera".

Prema nacrtu dokumenta, NATO će se pridržavati principa „bez vojnika na terenu", koji je italijanski list opisao kao „jednu od ključnih fraza" u dokumentu.

Sa druge strane, italijanski list je takođe naveo da NATO planira da nastavi sa jačanjem svog vojnog prisustva u istočnoj Evropi i baltičkim državama, gde namerava da pojača ukupnu borbenu snagu na 300.000 vojnika.

RUSIJA KREĆE I NA SUMSKU OBLAST: Ukrajina poslala MEHANIZOVANE BRIGADE da spreče prodor?! 

Izvor: Informer.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA