Najnovije

Kinezi komentarišu novog ministra odbrane RF: Rusija sprema "dugu igru"

Moskva je shvatila da ne može da se oslanja samo na vojna sredstva u rešavanju problema sa Ukrajinom, već treba da obezbedi održivi razvoj i stabilnost u društvu.

Odluka o imenovanju Andreja Belousova na mesto ministra odbrane Ruske Federacije dokazuje da se Rusija sprema da igra "dugu igru" u Ukrajini. Zbog njegovog ekonomskog iskustva, skupe vojne potrebe će biti zadovoljene, a SVO neće uticati na ekonomski razvoj, piše kineski "Global tajms".

Belousov nema vojno iskustvo, ali će zato iskoristiti svoje ekonomsko znanje, naveo je Cui Heng, predavač na Šangajskom univerzitetu za politiku i pravo.

"Rusija mora da koristi ograničene ekonomske resurse da plati vojnu operaciju za koju je neizvesno kada će se završiti, a čini se da Kremlj veruje da je malo verovatno da će se sukob završiti ove godine", ocenio je sagovornik kineskog lista.

Moskva je shvatila da ne može da se oslanja samo na vojna sredstva u rešavanju problema sa Ukrajinom, već treba da obezbedi održivi razvoj i stabilnost u društvu, rekao je mlađi naučni saradnik Instituta za proučavanje Rusije, Istočne Evrope i Centralne Azije Kineske akademije društvenih nauka Jan Đing.

Belousov je jedan od visokih ruskih zvaničnika koji su pomogli Rusiji da uspešno prevaziđe poteškoće koje donese zapadne sankcije i obezbedi ekonomski rast zemlje od početka ukrajinskog sukoba, a to je takođe jedan od razloga zašto je izabran za šefa Ministarstva odbrane, smatraju sagovornici kineskog lista.

Oni ne veruju da će kadrovske promene u ruskom Ministarstvu uticati na vojnu operaciju u Ukrajini, pošto komandna struktura ruskih vojnih snaga nije promenjena, a Šojgu će nastaviti da igra ključnu ulogu u sferi nacionalne bezbednosti i ostaće blizak najvišem rukovodstvu Rusije.

KARAMBOL KOD KIJEVA: Pogledajte posledice napada na uništenu termoelektranu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA