Најновије

EKСКЛУЗИВНО: Завршна реч Илије Горјачева - руског националисте која је Србија испоручила Москви

  Иља Горјачев некадашњи лидер Руског Образа и наводни лидер такозване „Борбене организације руских националиста“ БОРН осуђен је у Русији под оптужбом за организовање низа убистава. Према истрази, он је био члан групе која је починила злочине.
Иља Горјачев (Фото: Архива)

Иља Горјачев (Фото: Архива)

Горјачев је ухапшен у Србији и испоручен Москви по потерници која је за њим предходно расписана. Горјачев је пре хапшења живео у Србији где се бавио новинарством и научним радом. Током суђења је тврдио да је недужан, а Правда ексклузивно преноси његову завршну реч на суђењу. Пише: Иља ГорјачевУ ствари, мене оптужују да сам револуционар. Не, по темпераменту се не уклапам, зато ме други револуционари и радикали не воле, не воле ни представнике служби безбедноости, који су навикли да прво конструишу, а затим да разоткривају завере. Њима су потребни револуционари као материјал. А ево са грађанским, политичким људима, сам из тог разлога увек лако налазио заједнички језик, јер су они подржавали мене и „Руски образ“. Суверена идеја је дошла много раније, „Руског пролећа“ 2014. године на Криму, зато је „Руски образ“ још 2008-2009 године имао подршку, јер је још тада говорио, оно што говоре данас на телевизијском каналу Русија. А сада о оптужбама.Академик Павлов, је у свом Нобеловском предавању, о „Руском уму“ прочитаном још 1917. године рекао је да, на жалост, руски ум не функционише са чињеницама и речима, и да је реч у ствари, само ознака за ствари и ништа више. Увек треба тражити за речима чињенице. Све оптужбе против мене, као што сте видели, базирају се на контрадикторним исказима, Никите Тохонова, који је део живота провео у затвору и његовог саучесника Јевгенија Хасиса, који се односе на мене и наше обраћање на интернету. Али све то је под истрагом, и зашто нам на суду нису приказали наводно моја бројна признања о умешаности у борбе организација руских националиста. Уопште, чак је и кардинал Ришеље говорио: „Дајте ми фразу човека од три речи, и ја ћу наћи за шта да га обесим“. Зато су оптужбе против мене подкрепљене изјавама Тохонова и Хасиса, извучене из контекста место/време/разговори, цитиране из онлине комуникације, која је морала да створи негативну слику о мени. У принципу, докази морају ићи за чињеницама, а не да их фрмирају перцепције и замене за физичке доказе.Много су овде говорили о Руском образу – легалној организацији, и у суштини, мене оптужују за оснивање организације. Поносим се Руским образом, као организацијом, и људима који су део организације, све њих ја могу да назовем својим друговима и пријатељима. Политика, то је озбиљна, али не цивилизована игра. Игра по правилима. Да, има конкурената, њих по потреби, понекад називају непријатељима, али јучерашњи неприајтељи постану пријатељи, и обрнуто. Као фудбал. Ја то тако и доживљавам. Зато веома жалим због смрти Фјодора Филатова, Азизова, Станислава Меркелова, илије Џапариде и Расула Халилова. Политика, то је безкрвна игра. Зато ја не верујем у постојање БОРН-а, којег су измислиле службе безбедности, који контролише наранџасте вукодлаке у униформама, које ја називам „банда“.Разлог за моје кривично гоњење је политичке природе, то је било јасно свим независним посматрачима. Толико од мене.
Прочитајте још:НЕСАВЕСНИ ВОЗАЧ „ИСЕКАО“ РУСКЕ СПЕЦИЈАЛЦЕ: Можете да претпоставите шта му се догодило? (ВИДЕО)КАДИРОВ НЕУМОЉИВ: Ђаволима нема повратка у Чеченију!
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА