Најновије

НЕРЕДИ НА ОСТРВУ КОС: Грчка полиција послала појачање против миграната

Грчка полиција саопштила је да је данас послала додатне снаге интервентне полиције на острво Кос, пошто расту тензије под приливом миграната и избеглица.
Нереди (Фото: Јутјуб)

Нереди (Фото: Јутјуб)

Распоређивање је уследило, пошто је градоначелник Јоргос Кирицис упозорио на могуће крвопролиће ако се погорша ситуација на острву, на којем 7.000 имиграната чека да се пријави за документа. - Две јединице, или 40 људи, стигли су на Кос, док се остала појачања шаљу са других источноегејских острва - рекао је портпарол полиције. Локални медији су пренели да је 250 додатних полицајаца распоређено на острвима, где мигранти долазе преко мора из оближње Турске. Полиција је јуче тукла мигранте палицама и прскала их апаратима за гашење пожара, како би спречила стампедо, углавном Авганистанаца и Сиријаца, који су били премештени на фудбалски стадион, пошто су недељама камповали дуж путева и плажа. Кирицис је рекао да је ситуација мирна, али и даље веома напета. Од почетка недеље имиграциони службеници су добили појачање на Косу, како би се убрао поступак издавања исправа. Надамо се да ће до петка већина миграната бити регистрована и да ће моћи да напусте острво, казао је он. Агенција за избеглице УН сасопштила је да је од почетка године у Грчку стигло 124.000 избеглица и миграната.
Прочитајте још:НЕ ОДУСТАЈУ: Украјина појачава санкције против РусијеРУСИ ЈАЧАЈУ ОДБРАМБЕНЕ СНАГЕ: Почела производња нове генерације ракетног система „Бук“СПРЕМА СЕ РАТ МЕЂУ МУСЛИМАНИМА: Талибани оштро критиковали Исламску државу због свирепости!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА