Najnovije

NEREDI NA OSTRVU KOS: Grčka policija poslala pojačanje protiv migranata

Grčka policija saopštila je da je danas poslala dodatne snage interventne policije na ostrvo Kos, pošto rastu tenzije pod prilivom migranata i izbeglica.
Neredi (Foto: Jutjub)

Neredi (Foto: Jutjub)

Raspoređivanje je usledilo, pošto je gradonačelnik Jorgos Kiricis upozorio na moguće krvoproliće ako se pogorša situacija na ostrvu, na kojem 7.000 imigranata čeka da se prijavi za dokumenta. - Dve jedinice, ili 40 ljudi, stigli su na Kos, dok se ostala pojačanja šalju sa drugih istočnoegejskih ostrva - rekao je portparol policije. Lokalni mediji su preneli da je 250 dodatnih policajaca raspoređeno na ostrvima, gde migranti dolaze preko mora iz obližnje Turske. Policija je juče tukla migrante palicama i prskala ih aparatima za gašenje požara, kako bi sprečila stampedo, uglavnom Avganistanaca i Sirijaca, koji su bili premešteni na fudbalski stadion, pošto su nedeljama kampovali duž puteva i plaža. Kiricis je rekao da je situacija mirna, ali i dalje veoma napeta. Od početka nedelje imigracioni službenici su dobili pojačanje na Kosu, kako bi se ubrao postupak izdavanja isprava. Nadamo se da će do petka većina migranata biti registrovana i da će moći da napuste ostrvo, kazao je on. Agencija za izbeglice UN sasopštila je da je od početka godine u Grčku stiglo 124.000 izbeglica i migranata.
Pročitajte još:NE ODUSTAJU: Ukrajina pojačava sankcije protiv RusijeRUSI JAČAJU ODBRAMBENE SNAGE: Počela proizvodnja nove generacije raketnog sistema „Buk“SPREMA SE RAT MEĐU MUSLIMANIMA: Talibani oštro kritikovali Islamsku državu zbog svireposti!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA