Најновије

ПАКЛЕНА НОЋ: Донбас под жестоким ударима армије Украјине

ДОНБАС - Ескалација сукоба у Донбасу не јењава, па је и протекла ноћ протекла у гранатирањима и ударима украјинске војске на позиције армије ДНР, али и на насељене области у којима нема присутне устаничке војске.
Ракетни систем "Град" (Фото: ЈуТјуб)

Ракетни систем "Град" (Фото: ЈуТјуб)

Градска администрација Доњецка је саопштила да је Кјибушевски реон Доњецка синоћ око 21 час жестоко гранатиран. Агенција Новороссиа наводи да тренутно нема података о жртвама, али да је напад на Кјубишевски реон био жесток. Тељмановски реон је такође био гранатиран и тамо су два становника теже рањена. "Нападнуто је прво село Николаевка, а затим су се удари проширили. Све је почело у раним јутарњим часовима." - рекао је председник локалне управе Тељмановског реона, Сергеј Иванов, за агенцију Новороссиа. "На овим просторима уопште нема јединица армије ДНР. Четири куће су срушене, а две особе су теже рањене." - рекао је Иванов. Јединица "Самоодбрана Горловке" саопштила је јутрос да је украјинска армија извршила напад системима "Град", те да је напад трајао неколико сати. Они су истакли да је напад почео око 22.30 часова, а да је први удар био у месту Широкој Балки, те да се затим проширио на места Пантјахи Гради и Батмновка.
Прочитајте још:НИКО НЕ ОСУЂУЈЕ КИЈЕВ: ЕУ и ОЕБС констатују ескалацију сукоба у ДонбасуФИНАЛНО УПОЗОРЕЊЕ: САД и НАТО припремају ескалацију у Донбасу!
ЕУ и ОЕБС су констатовали у својим саопштењима да је дошло до жестоке ескалације сукоба у Донбасу, те да је реч о грубом кршењу Минског споразума, али Кијев нису осудили нити позвали на прекид оружаних дејстава. Званична Москва још није реаговала, али је Савет безбедности упозорио на ескалацију сукоба у Донбасу, истичући нови план министарства одбране Украјине као најаву обнове ратних дејстава наспрам становништва Донбаса. Николај Патрушев, секретар Савета безбедности РФ, истакао је да нова стратегија министарства одбране Украјине представља документ којим се омогућава НАТО алијанси и САД-у да наоружа Украјину, што је оценио као директан и очигледан знак да Кијев спрема удар на Донбас. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА