Најновије

ЗАПАД ЋУТИ: Шиптари настављају да "лобирају" за УНЕСКО

ПРИШТИНА – Косовско Министарство иностраних послова саопштило је да „наставља са техничким припремама и лобирањем у процесу учлањења Косова у Унеско” и да се тим поводом заменик шефа дипломатије Петрит Сељими састао са амбасадорима Квинте у Приштини.
Спаљено и срушено (Фото: ЈуТјуб)

Спаљено и срушено (Фото: ЈуТјуб)

Састанак је одржан у процесу општих консултација око процеса учлањена у Унеско, а амбасадори Квинта су потврдили подршку Косову у њеним покушајима да се учлани у Унеско, стоји у саопштењу. Прошле недеље је заменик премијера и министар спољних послова Хашим Тачи послао 195 писама колегама у државама чланицама Унеска, од којих је тражио њихов глас на састанку Извршног борда Унеска, који ће се састати у октобру, и на Генералној конференцији у новембру. „Пре извесног времена Косово је аплицирало за учлањење у Унеско, а окончаће аплицирање у неколико других значајних мултирателарних организација до краја године”, пише у саопштењу.
Прочитајте још:
Косово је захтев за учлањење у Унеско учинило преко Унмика, а не преко канцеларије косовске преседнице, што је изазвало негативне рекације међу посланицима скупстине и осталим круговима, преноси приштински „Еxпрес”. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА