Najnovije

ZAPAD ĆUTI: Šiptari nastavljaju da "lobiraju" za UNESKO

PRIŠTINA – Kosovsko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da „nastavlja sa tehničkim pripremama i lobiranjem u procesu učlanjenja Kosova u Unesko” i da se tim povodom zamenik šefa diplomatije Petrit Seljimi sastao sa ambasadorima Kvinte u Prištini.
Spaljeno i srušeno (Foto: JuTjub)

Spaljeno i srušeno (Foto: JuTjub)

Sastanak je održan u procesu opštih konsultacija oko procesa učlanjena u Unesko, a ambasadori Kvinta su potvrdili podršku Kosovu u njenim pokušajima da se učlani u Unesko, stoji u saopštenju. Prošle nedelje je zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači poslao 195 pisama kolegama u državama članicama Uneska, od kojih je tražio njihov glas na sastanku Izvršnog borda Uneska, koji će se sastati u oktobru, i na Generalnoj konferenciji u novembru. „Pre izvesnog vremena Kosovo je apliciralo za učlanjenje u Unesko, a okončaće apliciranje u nekoliko drugih značajnih multiratelarnih organizacija do kraja godine”, piše u saopštenju.
Pročitajte još:
Kosovo je zahtev za učlanjenje u Unesko učinilo preko Unmika, a ne preko kancelarije kosovske presednice, što je izazvalo negativne rekacije među poslanicima skupstine i ostalim krugovima, prenosi prištinski „Expres”. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA