Најновије

Mитрополит Aмфилохије: „НАТО бомбе створиле исламску државу на Косову“

НАТО бомбардовањем Косово је формирано као исламска држава, а није случајно што је Запад опустошио Југославију, поручио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије. Он је у интервјуу за руски портал pravoslavie.ru казао да је једина сила која уједињује народе Балкана и Русије Православна црква, а која смета новом светском поретку.
Амфилохије (Фото: ЈуТјуб)

Амфилохије (Фото: ЈуТјуб)

– Наша црква је сада поново на крсту између Истока и Запада, поручио је митрополит. Он је оценио да западне цивилизације носе нову визију света, нови светски поредак, како државни, тако и друштвени. – Та западна цивилизација је носилац нове визије света, новог светског поретка, не само државног и социјалног ради се о новој етици, новом погледу на свет, новом начину живота. То је потпуно секуларизована, антихришћанска империјалистичка идеја. Рекао бих да иза таквог облика антихришћанства вири нос сатане сатанизам, који се јавља све јасније и јасније, користећи сва савремена средства, намећући се читавом свету, поручио је митрополит Амфилохије. Архиепископ цетињски је оценио да није случајно да је после пада Совјетског Савеза нова империјалистичка идеја у евро-америчком стилу пожурила у своју нову офанзиву и да је прва ствар коју је урадила бомбардовање православне земље. – Зато није случајно да је после пада Совјетског Савеза та империјалистичка идеја евро-америчког типа јурнула у свој нови напад и прво шта је урадила бомбардовала је православну земљу. Није случајно што се све то десило на просторима државе православног српског народа. И то је био само почетак империјалистичке експанзије новог свјетског поретка и припреме (у шта нема никакве сумње и то је сасвим јасно по догађајима у Украјини) за напад на Русију. То је кристално јасно и не ради се ту о некој теорији светске завeре, каже он. Сматра да је Југославија намјерно „опустошена”. – Ипак, то је била велика земља 20 милиона људи. То је била држава којом се није могло тако лако манипулисати, упркос свим слабостима и недостацима. Они су је уништили, водећи се принципом „завади па владај”: Изградили су мале државе-сателите Словенију, Хрватску, Босну и Херцеговину, које никада нису постојале као држава, успели су да поделе Србију и Црну Гору један народ, вековну државу, казао је митрополит. Он је казао да су од покрајине Косово успели да створе „исламску државу”’. – И из аутономије Косова створили су „исламску државу”. Амбасадорка САД на Косову била је на пријему код српског патријарха, гдје је казала да први пут ради као дипломата у „исламској земљи”. Исправили смо је и рекли да је то хришћанска земља још од деветог века. Али, они су то постигли НАТО бомбардовањем формирање Косова као самосталне државе и стварањем исламске државе. Исто као што настоје да Босну претворе у унитарну исламску државу, оценио је митрополит. Он је казао да је Македонија већ подељена на два дела словенски и албански и да је велико питање колико може да преживи у таквом облику. – Такву Македонију створили су комунисти, као и Украјину и савремену Црну Гору. Садашњу Црну Гору створили су комунисти црногорску нацију, црногорски језик. Сада желе и своју „црногорску цркву” – поручио је митрополит.

Одричу се животних интереса

Митрополит је у интервјуу за руски портал казао да је НАТО 1999. године бомбардовао и Црну Гору Даниловград, Цетиње, Мурино, а како каже, да не говоримо о томе шта се десило са Косовом. И сада намећу да Црна Гора призна независност Косова. Тако долази до одрицања од личних животних интереса. Тако управљају и располажу малим државама. Зато су и одвојили Србију и Црну Гору, међусобно их суочавају. Због тога је и дошло до одвајања Украјине од Русије, казао је.
Прочитајте још:ТАЛАС МИГРАНАТА ИДЕ КА СРБИЈИ: 4 милиона избеглица из Грчке креће ка Београду!101 ГОДИНА ОД ЦЕРСКЕ БИТКЕ: 5 занимљивости о величанственој победи српске војскеРОДИТЕЉИ ОВАЈ ВИДЕО ЋЕ ВАМ СЛЕДИТИ КРВ У ЖИЛАМА: Погледајте како је лако манијаку да намами девојчицу (ВИДЕО)
Извор: Дан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА