Најновије

Амерички генерали: Војска САД није спремна за рат са Русијом

На питање новинара The Daily Beast-а да ли су оружане снаге САД спремне за потенцијални сукоб са Русијом, два америчка генерала су дала негативан одговор.
Амерички маринци (Фото: islamicinvitationturkey.com)

Амерички маринци (Фото: islamicinvitationturkey.com)

По мишљењу представника Пентагона амерички војници су током више година обучавани за учешћа у локалним сукобима и за антитерористичке операције, али не и за широко распрострањене ратове. Према писању листа, званичници војске наводе да се у последњих 15 година њихова војска спрема за краткорочне копнене операције и да су се лоше показали као организатори логистике у дугорочним конфротацијама. Осим тога, америчка војска је снадбевена са премало „прецизне“ муниције, а допуњавање складишта у току рата би било веома тешко. Ипак, амерички генерали верују да би Америка победила Русију у директном војном сукобу, али и да би тај сукоб у потпуности исцрпео Америку. По мишљењу једног од њих, тренутно је само трећина тимова америчких оружаних снага спремна за велику војну кампању, а циљ војних комндира је да се тај број повећа бар на 50 посто. Други генарал је рекао да ваздушне снаге Сједињених Америчких Држава располажу са веома малим бројем војника, да би могле да загосподаре небом у рату са Русијом. Амерички команданти би морали да пребаце трупе из других региона у којима су државе укључене у локалне сукобе, али би онда тамо ситуација била упропашћена. Правда подсећа да је неколико дана раније начелник Штаба америчке војске генерал Рејмонд Одијерно рекао је да је Русија најопаснија земаља за САД. О томе више можете прочитати ОВДЕ.
Прочитајте још:КУРДИ УЗВРАЋАЈУ УДАРАЦ: Убијено три, рањено шест турских војника (ВИДЕО)МОНСТРУМИ: Пијане украјинске трупе пуцају на купаче из чисте забаве!
Извор: pravda.ru/За Правду превела Милица Стевић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА