Најновије

БРАНИМО ЋИРИЛИЦУ: Србија ће упутити протестну ноту Хрватској

Министарство спољних послова Србије упутиће данас најоштрији протест Хрватској поводом одлуке Градског већа Вуковара о промени Статута града, којим нису предвиђене двојезичне табле на градским установама, трговима и улицама у том граду и којом се захтева да свако обраћање на ћириличном писму подлеже посебној молби и плаћању таксе.
Ћирилица у Вуковару - прошлост (Фото: ЈуТјуб)

Ћирилица у Вуковару - прошлост (Фото: ЈуТјуб)

Усвојеним изменама директно се негира равноправност употребе језика и писма, чиме се крше основна људска и мањинска права Срба, саопштило је Министарство спољних послова Србије. "Република Србија упозорава Републику Хрватску да је дужна да поштује своје међународне преузете обавезе и тражимо хитну реакцију државних органа Хрватске на ову одлуку власти у Вуковару чији су највиши представници ових дана, у години када цео свет слави 70 година победе над фашизмом, постали познати широј јавности по певању усташких песама из времена фашистичке независне државе Хрватске", наводи се у саопштењу. Протестна нота, како се наводи, биће уручена отправнику послова амбасаде Хрватске у Београду Ивану Саболићу.
Прочитајте још:МРЗЕ ГА? Енглези имали план да сруше Вучића!ВЛАДИМИР ПУТИН: Штитићемо права свих, не само РусаИвица Дачић се састао са Симоном Мирелом Микулеском
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА