Најновије

Хрватски удбаш: Балканом владају сарадници служби

Некадашњи функционер Удбе и други премијер Хрватске Јосип Манолић рекао је за “Дневни аваз“ да у врховима балканских држава седе бивши удбаши.
Јосип Манолић (Фото: sense-agency.com)

Јосип Манолић (Фото: sense-agency.com)

Један од најближих сарадника Фрање Туђмана је у својим мемоарима “Обавештајни рад и држава“ поменуо имена која се и даље баве политиком, а за сада се огласио само председник ХДЗ-а Томислав Карамарко. Он је најавио тужбу против Манолића који је у мемоарима написао да је Карамарко осамдесетих година 20. века био сарадник Службе државне безбедности. “То је неоспорна чињеница за мене. Прихватио сам тужбу, најбоље је да се тако утврде чињенице. Не плашим се, рушио сам три или четири државе, градио две, а остао сам са 95 година у форми да могу критички да проматрам пут који смо прошли“, рекао је Манолић. На питање колико су службе бивше Југославије оставиле трага на овим просторима, рекао је да је траг значајан, али негде више негативан него позитиван. Такође, у одговору на питање да ли људи из бивших служби и даље владају земљама западног Балкана, Манолић је рекао да је то теза оних који су изгубили Други светски рат. “То је теза оних који сада желе да мењају историју на нашим просторима, пођите од појединаца и група до њихових идеологија и таквом анализом ћете доћи до истог закључка. Сигуран сам да у врховима југословенских држава има особа које су били сарадници служби, али их не могу набројати“, истакао је Манолић.
Прочитајте још:Хаос на Ђевђелији: Македонска полиција сузавцем растерује избеглице (ВИДЕО)ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧ: Учио Албанца „црногорски језик“ пиштољемТуђманови оптужују: Ћирилица није забрањена – то је лаж Београда и Загреба!
Извор: Дневни Аваз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА