Најновије

СПЦ: Наставити са помагањем мигрантима

БЕОГРАД - Српска православна црква саосећа са страдалницима из Сирије, Ирака и други држава и позива државне власти и грађане да наставе да им пружају свесрдну помоћ, саопштила је данас СПЦ.
Храм Светог Саве у Београду (Фото: ЈуТјуб)

Храм Светог Саве у Београду (Фото: ЈуТјуб)

У саопштењу се наводи и да СПЦ саосећа „са овим новим бескућницима са Истока”, и позива „народ да им отвори своје срце и душу”. Како се подсећа, Свети Архијерејски Синод је, на јучерашњој седници примио с одобравањем извештај Добротворне фондације СПЦ „Човекољубље” о њеном помагању мигрантима у нашој земљи од првих дана кад су се појавили. У сарадњи са Комесаријатом за избегла и расељена лица и са својим иностраним партнерима, „Човекољубље” дели помоћ у храни, хигијенским средствима, пакетима за бебе, контејнерима са туш-кабинама, са тоалетима... „Као што је чинило „Човекољубље” и СПЦ прошлих деценија са стотинама хиљада домаћих избеглица и расељених лица, са истом љубављу и жртвом то чини СПЦ и са свим страдалницима из Сирије и Ирака, као и неких других држава са Блиског истока, Азије и Подсахарске Африке”, наводи се у саопштењу.
Прочитајте још:АХМЕД ИЗ ЛИБИЈЕ СТИГАО ДО КАЊИЖЕ: Уместо цркава у Европи ће стајати минарети – то ће бити наша освета!МИГРАНТИ НАСЕЉАВАЈУ ШУМАДИЈУ: Да ли је могуће?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА