Најновије

БИЛТ И ПОРОШЕНКО ТВРДЕ: Путин к'о Милошевић - Донбас к'о Република Српска

ШВЕДСКА - Карл Билт, бивши шеф дипломатије Шведске, на свом Твитер профилу написао је да је Русија стационирала два корпуса у Доњецку и Луганску, позивајући се на документе Кијева који ситуацију у Донбасу пореде са некадашњом ситуацијом у БиХ, односно, у Републици Српској.
Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Билт је објавио информације које је администрација председника Украјине, Петра Порошенка, објавила на Твитеру. Наиме, Порошенкова администрација је објавила информације о два руска корпуса која се, према њиховим тврдњама, налазе под командом Војске Руске Федерације. Први корпус у Доњецку је под командом генерал-мајора А.В.Завизјона, а други корпус у Луганску је под командом генерал-мајора Ј.В.Никифорова. Цела команда руске армије на истоку Украјине је под командом генерал-пуковника Н.Сердјукова.
Прочитајте још:КРАЈ САНКЦИЈА: Пао тајни договор између Путина и Меркелове!?Немачки дипломата открива: САД хтеле да баце атомску бомбу!
Колико су ове информације релевантне или не, немогуће је утврдити, али Украјина је дала комплетну структуру руске војске присутне у Донбасу. Интересантно је да кијевске власти целу ствар пореде са ратом у БиХ током деведесетих и тврде да Владимир Путин, руски председник, на исти начин води рат као што је то радио некадашњи српски лидер, Слободан Милошевић, односно, као што се из Србије управљало јединицама Срба у БиХ, тако се данас ради у Донбасу и војском се управља из Русије.Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА