Најновије

КРАЈ САНКЦИЈА: Пао тајни договор између Путина и Меркелове!?

МОСКВА - Недавно је амерички пензионисани генерал Весли Кларк, у Србији познат као руководећи операцијом бомбардовања Србије, изјавио да је кроз слагање са споразумом у вези Ирана, руски председник, Владимир Путин, истрговао са Западом, те да је за очекивати слабљење притиска од стране Запада у вези Украјине.
Путин и Меркел (Фото: ЈуТјуб)

Путин и Меркел (Фото: ЈуТјуб)

Лист "Известиа" пише да је укидање санкција Русији пред вратима, па изгледа да би генерал Кларк могао бити у праву. Ангела Меркел, немачка канцеларка, пре пар дана је изјавила да Немачка жели отопљавање односа са Русијом, а такав јавни иступ се не може другачије тумачити, у овом тренутку, него као директнија најава потенцијалних корака у овом правцу. Меркелова је изјавила да "Европа не може укинути санкције, али да Немачка жели конструктивније односе са Русијом". Она је истакла да "Европа увиђа погубност санкција по европску привреду". Алексеј Пушков, шеф Комитета за међународне односе при Државној Думи РФ, изјавио је да би Меркелова могла бити иницијатор укидања санкција наспрам Русије. Пушков је изразио уверење да би Немачка добила подршку великог броја земаља ЕУ за такву иницијативу. Он истиче да Европа оклева да учини такав корак, јер се нада да ће Русија одступити од својих ставова по питању Источне Украјине и да ће оставити народ на истоку Украјине у милост и немилост властима у Кијеву. Пушков је говорећи о тој нади европских лидера, подсетио на карактер режима у Кијеву и навео као пример масакр у Одеси, где је запаљено више десетина људи, а још увек нико није одговарао за тај масакр.
Прочитајте још:ПОЉСКА ПРИЗНАЛА: Русија има право на пронађено нацистичко благоДРЖАВНИ УДАР У СЕНЦИ: Пајтић хоће са Вучићем, а Стефановић неће!?Путин одбрусио Меркеловој и Оланду: Или Мински споразум или имамо рат!
Режим у Кијеву отворено крши људски права на најгори могући начин, каже Пушков за руски лист Известиа. Пушков је навео да због санкција страда европска привреда, те да је сигуран да би цео низ земаља ЕУ подржао иницијативу о укидању санкција Русији. "То су Италија, Аустрија, Грчка, Словачка и још многе друге земље." - каже Пушков. Познато је да велики део политичке елите у Немачкој већ дуже време заговара укидање санкција наспрам Русије, а посебно су у том смислу гласни немачки привредници. Односи Путина и Меркелове су увек перципирани као "партнерски", па све чешће изјаве у неколико последњих дана на тему укидања санкција Русији који долазе и из Берлина и из Москве би могле значити да је договор између два лидера већ постигнут. Посебно је интересантно што је Кремљ поновио отвореност Путина да се сретне са америчким председником, Бараком Обамом, приликом Путиновог боравка у Њујорку, када ће учествовати у раду Седнице генералне скупштине Уједињених Нација. Све ово говори да се активности на пољу враћања односа у нормалне оквире појачане. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА