Najnovije

KRAJ SANKCIJA: Pao tajni dogovor između Putina i Merkelove!?

MOSKVA - Nedavno je američki penzionisani general Vesli Klark, u Srbiji poznat kao rukovodeći operacijom bombardovanja Srbije, izjavio da je kroz slaganje sa sporazumom u vezi Irana, ruski predsednik, Vladimir Putin, istrgovao sa Zapadom, te da je za očekivati slabljenje pritiska od strane Zapada u vezi Ukrajine.
Putin i Merkel (Foto: JuTjub)

Putin i Merkel (Foto: JuTjub)

List "Izvestia" piše da je ukidanje sankcija Rusiji pred vratima, pa izgleda da bi general Klark mogao biti u pravu. Angela Merkel, nemačka kancelarka, pre par dana je izjavila da Nemačka želi otopljavanje odnosa sa Rusijom, a takav javni istup se ne može drugačije tumačiti, u ovom trenutku, nego kao direktnija najava potencijalnih koraka u ovom pravcu. Merkelova je izjavila da "Evropa ne može ukinuti sankcije, ali da Nemačka želi konstruktivnije odnose sa Rusijom". Ona je istakla da "Evropa uviđa pogubnost sankcija po evropsku privredu". Aleksej Puškov, šef Komiteta za međunarodne odnose pri Državnoj Dumi RF, izjavio je da bi Merkelova mogla biti inicijator ukidanja sankcija naspram Rusije. Puškov je izrazio uverenje da bi Nemačka dobila podršku velikog broja zemalja EU za takvu inicijativu. On ističe da Evropa okleva da učini takav korak, jer se nada da će Rusija odstupiti od svojih stavova po pitanju Istočne Ukrajine i da će ostaviti narod na istoku Ukrajine u milost i nemilost vlastima u Kijevu. Puškov je govoreći o toj nadi evropskih lidera, podsetio na karakter režima u Kijevu i naveo kao primer masakr u Odesi, gde je zapaljeno više desetina ljudi, a još uvek niko nije odgovarao za taj masakr.
Pročitajte još:POLJSKA PRIZNALA: Rusija ima pravo na pronađeno nacističko blagoDRŽAVNI UDAR U SENCI: Pajtić hoće sa Vučićem, a Stefanović neće!?Putin odbrusio Merkelovoj i Olandu: Ili Minski sporazum ili imamo rat!
Režim u Kijevu otvoreno krši ljudski prava na najgori mogući način, kaže Puškov za ruski list Izvestia. Puškov je naveo da zbog sankcija strada evropska privreda, te da je siguran da bi ceo niz zemalja EU podržao inicijativu o ukidanju sankcija Rusiji. "To su Italija, Austrija, Grčka, Slovačka i još mnoge druge zemlje." - kaže Puškov. Poznato je da veliki deo političke elite u Nemačkoj već duže vreme zagovara ukidanje sankcija naspram Rusije, a posebno su u tom smislu glasni nemački privrednici. Odnosi Putina i Merkelove su uvek percipirani kao "partnerski", pa sve češće izjave u nekoliko poslednjih dana na temu ukidanja sankcija Rusiji koji dolaze i iz Berlina i iz Moskve bi mogle značiti da je dogovor između dva lidera već postignut. Posebno je interesantno što je Kremlj ponovio otvorenost Putina da se sretne sa američkim predsednikom, Barakom Obamom, prilikom Putinovog boravka u NJujorku, kada će učestvovati u radu Sednice generalne skupštine Ujedinjenih Nacija. Sve ovo govori da se aktivnosti na polju vraćanja odnosa u normalne okvire pojačane. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA