Најновије

ЛАВРОВ: Запад лицемерно позива Украјину да против Донбаса користи „сразмерну силу”

Лицемерни су позиви земаља Запада Кијеву да у току операција на истоку Украјине примењује „сразмерну силу” – оценио је Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

„Када је кључало на кијевском Мајдану, још пре споразума Јануковича са опозицијом, западне земље су брдом саопштења захтевале од тадашњег легитимног председника Украјине да не користи армију против народа. Јанукович се повиново и није издао такву наредбу. Сада питамо западне колеге: зашто не захтевате од садашње власти у Кијеву да не користи армију против народа. Ништа нам не одговарају, али, ево, позивају на сразмерну употребу силе” – нагласио је министар иностраних послова Русије. Лавров је јуче, иначе, објавио под којим условима његова земља може обновити односе са Сједињеним Државама. Притом је позвао Американце да „крену путем поштовања интереса друге стране (Русије), равноправног дијалога и равноправних позиција.
Прочитајте још:Александар Захарченко открио: Неће бити референдума о ступању ДНР у састав Русије!Порошенко са 2.000 наоужаних људи појачава одбрану Кијева: На улицама оклопна возила
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА