Najnovije

LAVROV: Zapad licemerno poziva Ukrajinu da protiv Donbasa koristi „srazmernu silu”

Licemerni su pozivi zemalja Zapada Kijevu da u toku operacija na istoku Ukrajine primenjuje „srazmernu silu” – ocenio je Sergej Lavrov.
Sergej Lavrov (Foto: RIA novosti)

Sergej Lavrov (Foto: RIA novosti)

„Kada je ključalo na kijevskom Majdanu, još pre sporazuma Janukoviča sa opozicijom, zapadne zemlje su brdom saopštenja zahtevale od tadašnjeg legitimnog predsednika Ukrajine da ne koristi armiju protiv naroda. Janukovič se povinovo i nije izdao takvu naredbu. Sada pitamo zapadne kolege: zašto ne zahtevate od sadašnje vlasti u Kijevu da ne koristi armiju protiv naroda. Ništa nam ne odgovaraju, ali, evo, pozivaju na srazmernu upotrebu sile” – naglasio je ministar inostranih poslova Rusije. Lavrov je juče, inače, objavio pod kojim uslovima njegova zemlja može obnoviti odnose sa Sjedinjenim Državama. Pritom je pozvao Amerikance da „krenu putem poštovanja interesa druge strane (Rusije), ravnopravnog dijaloga i ravnopravnih pozicija.
Pročitajte još:Aleksandar Zaharčenko otkrio: Neće biti referenduma o stupanju DNR u sastav Rusije!Porošenko sa 2.000 naoužanih ljudi pojačava odbranu Kijeva: Na ulicama oklopna vozila
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA